nieuws

Veteranenziekte na verwaarlozing airco

bouwbreed Premium

Veteranenziekte na verwaarlozing airco

barlow-in-furness – Een slecht onderhouden airconditioning in een gemeentelijk recreatiegebouw is de oorzaak van een grote epidemie van de gevaarlijke veteranenziekte in de West-Britse havenstad Barlow-in-Furness. De gemeente heeft het hoofd van de technische dienst geschorst, terwijl de hele installatie verder wordt onderzocht op de legionella bacterie. Meer dan zeventig mensen zijn besmet geraakt, waarvan er inmiddels één is overleden. Veteranenziekte, waaraan één op de zeven patiënten overlijdt, wordt veelal veroorzaakt door besmetting van stilstaand water dat te warm wordt. Vooral oudere airco-installaties zijn gevoelig voor de bacterie. De airconditioning in Barlow-in-Furness was dertig jaar oud. Het met de legionella bacterie besmette koelwater lekte enkele weken achtereen in een straat naar een druk winkelcentrum. Uit een controle van de onderhoudsrapporten door de Arbeidsinspectie blijkt dat de voogeschreven beurten niet allemaal zijn uitgevoerd.

Reageer op dit artikel