nieuws

Vertraging scheelt Rodamco Asia winst

bouwbreed

Vertraging scheelt Rodamco Asia winst

rotterdam – Rodamco Asia loopt een half miljoen euro aan nettowinst mis. Vertragingen bij de overname van een service-appartementencomplex in China zijn daar debet aan. De aankoop van het complex Somerset Grand Shanghai (SGS) is uitgesteld tot 31 augustus. De beoogde opleveringsdatum was eind juni, maar onverwachte vertragingen in het verkrijgen van de vereiste goedkeuringen van overheidsinstanties gooien roet in het eten. Als gevolg van de latere afronding zal SGS niet acht maar slechts zes maanden bijdragen aan de nettowinst voor het huidige boekjaar. Het positieve effect van deze acquisitie op de nettowinst wordt daarom nu geraamd op 1,5 miljoen in plaats van 2 miljoen euro.

Reageer op dit artikel