nieuws

Verschoor bouwt eigen mobiele kraan met goede terreinvaardigheden

bouwbreed Premium

sassenheim – Kraanverhuurder en transporteur Verschoor te Sassenheim heeft eigen mobiele kranen ontwikkeld op basis van chassis van Terberg en kranen van Manitex. Inmiddels rijden er twintig in Nederland rond en is er belangstelling vanuit België.

Manitex is een Amerikaanse kraan, die door Hijs en Transportservice (HTS) te Velddriel wordt geleverd. Verschoor heeft er een geschikte auto bij gezocht. G. Verschoor, die zelf negen van die voertuigen heeft rijden, zegt daarover: ‘We zochten naar een chassis, dat in tegenstelling tot veel kranen ook heel veel kilometers kan maken zonder veel problemen. We kwamen bij Terberg in Benschop uit. De door ons ontwikkelde configuratie heeft uitstekende terreinvaardigheden, een heel korte draaicirkel, een lage mast en een hoge precisie in de hydrauliek.’ De kraan heeft een hoofdmast van ruim 30 meter een jib van ruim 16 meter. Het lastmoment is 65 ton per meter, de maximale vlucht is 35 meter met een last van 500 kilo. De afstandsbediening heeft twaalf kanalen en levert drie snelheden: 45, 75 en 100 procent. Verschoor biedt de kranen aan op twee verschillende auto’s: een 6 bij 6 bij 4 of een 8 bij 8 bij 6 met motoren tot 420 pk. Daarnaast zijn er vele extra’s, zoals elektrisch verwarmde buitenspiegels, cruise control, vier afsluitbare gereedschapskisten, zeven werklampen, onder meer op mast en draaikrans en centrale smering. Tijdens het kraanwerk is het maximale werktoerental 1300 omwendingen per minuut. Terberg Benschop verzorgt de verkoop van de combinatie.

Reageer op dit artikel