nieuws

Verkoop bij houthandel PontEecen valt terug

bouwbreed Premium

zaandam – Hout- en materialenleverancier PontEecen heeft in de eerste helft van dit jaar flink minder materialen verkocht. Dit komt vooral doordat aannemers minder huizen en kantoren zijn gaan bouwen. Vanwege de teruggang sluit het bedrijf een vestiging in Nederland.

De onderneming uit Zaandam meldde gisteren dat de omzet over de eerste zes maanden is gedaald tot 215 miljoen euro. Dat is 14,5 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar. ‘We verkopen wel materialen voor onderhoud, maar de nieuwbouw van woningen en kantoren blijft voorlopig matig’, aldus J. Kruijer, lid van de raad van bestuur van PontEecen. Het bedrijf ziet zich door de economische terugval genoodzaakt een van zijn drie vestigingen in Noord-Nederland te sluiten. Het bedrijf heeft totaal 73 vestigingen met samen 1600 medewerkers. Door kostenbeheersing bleef de nettowinst redelijk op peil: 4,5 miljoen euro tegen 5,6 miljoen over de eerste helft van vorig jaar. Daarbij speelt mee dat het bedrijf andere houtsoorten in het assortiment heeft opgenomen waarover meer winst wordt gemaakt. De winst werd 0,6 miljoen gestimuleerd door buitengewone inkomsten uit verkoop van onroerend goed. Het bedrijf verkocht ook zijn belangen in BEKA Houtprodukten in Gramsbergen en Kamphuys te Nieuwegein. Dat had echter geen grote invloed op het nettoresultaat van PontEecen.

Reageer op dit artikel