nieuws

Strijd om aanleg terrassen verdeelt Almeerse buren

bouwbreed

almere-buiten – Tussen de bewoners van de Bonairepier en de Antillenweg in Almere-Buiten is onenigheid ontstaan over de aanleg van terrassen aan het water bij de woningen aan de Bonairepier. De overburen, van de Antillenweg, beweren dat de bouw illegaal is en zijn naar de rechter gestapt.

Ê Beide bouwplannen worden gescheiden door een gracht van tien meter. Deze is gezamenlijk eigendom, oftewel het water is mandelig. Afgesproken is dat er over het mandelige water niet wordt gebouwd. De terrassen aan de Bonairepier liggen weliswaar over water, maar niet over mandelig water. Illegaal zijn ze dus niet, zegt projectleider A.G. Smit van Credo Integrale Planontwikkeling BV uit Oosterbeek, de bouwer van de woningen. Volgens hem berust de hele zaak op een misverstand. ‘De woningen op de Bonairepier zijn vrij klein. Om de mensen wat meer leefruimte te geven, hebben we een deel van de kavel afgegraven. Dat is nu ook water geworden. Daarover worden de terrassen gebouwd.’ De eigenaren van de woningen aan de Antillenweg vinden de terrassen wel illegaal en bovendien bedreigend voor hun privacy. Zij hebben namelijk ook een terras aan de achterzijde van de woning. De rechter in Lelystad doet binnenkort uitspraak. Mocht de uitspraak negatief zijn voor Credo, dan tekent deze hoger beroep aan.

Reageer op dit artikel