nieuws

Ravage na botsing kraanwagen met spoorviaduct

bouwbreed

diemen – De ravage was enorm nadat gisterochtend een kraanwagen van Koninklijke Saan BV uit Diemen tegen de brugleuning van een viaduct vlakbij station Diemen-Zuid was gereden.

De overgang kwam gedeeltelijk naar beneden. De kraanwagen kantelde en belandde op zijn ‘kont’. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Vervolgens reed een passerende trein tegen de brokstukken van een brugleuning die op het spoor terecht waren gekomen. Een deel van de brugleuning boorde zich in de onderkant van de trein in een eersteklas coupé waarin passagiers zaten. Zij bleven ongedeerd. Over de vraag hoe het ongeluk kon gebeuren tasten zowel de Railverkeersleiding als Koninklijke Saan in het duister. Ook zijn er nog geen schadebedragen bekend. Wel is duidelijk dat zowel de kraanwagen als het viaduct schade op hebben gelopen. De herstelwerkzaamheden aan het viaduct zijn gisteren direct begonnen. Door de botsing kwam het treinverkeer tussen Weesp en Schiphol stil te liggen en reden er geen intercity’s tussen Amersfoort en Schiphol. Vlak na tien uur ’s ochtends waren beide sporen weer vrij en konden alle treinen weer rijden.

Reageer op dit artikel