nieuws

Ontgronder wil niet alle risico’s dragen

bouwbreed

Ontgronder wil niet alle risico’s dragen

den haag – Exploitatiemaatschappij L’Ortye Stein BV wil niet aansprakelijk worden gesteld voor onverwachte gevolgen van het proefproject Meers, onderdeel van het Grensmaasproject. Dat bleek bij de Raad van State, waar de bezwaren werden behandeld tegen de vergunning van het bedrijf voor het ontgronden van terreinen in de gemeente Esloo. L’Ortye Stein vindt het onterecht dat de provincie haar, met een voorschrift in de ontgrondingvergunning, verantwoordelijk houdt voor het treffen van maatregelen en het vergoeden van schade in het geval van incidenten. Het bedrijf wil niet, naast de gevolgen van de ontgronding, opdraaien voor eventuele missers in het plan van de overheid. De provincie zegt de vergunninghouder altijd aansprakelijk te stellen en weigert daarop een uitzondering te maken. ‘Het blijft een ondernemersrisico’, aldus woordvoerster L. Droog. Maar het rechtscollege wijst er eveneens op dat uit de ontgrondingvergunning helemaal niet duidelijk wordt bij wie de juridische aansprakelijkheid nu precies ligt. Uitspraak over enkele maanden.

Reageer op dit artikel