nieuws

Miljoenenclaim VHS tegen wetenschapper

bouwbreed

Miljoenenclaim VHS tegen wetenschapper

den haag – Het bedrijf VHS Onroerend Goed dient nog deze maand een miljoenenclaim in tegen een voormalig topambtenaar van het ministerie van Justitie. Volgens raadsman O. Hammerstein heeft hoogleraar strafrecht H. van de Bunt zijn cliënt in het rapport van de parlementaire enquêtecommissie Van Traa ten onrechte beticht van het witwassen van drugsgeld. Hammerstein voelt zich gesterkt door een recent arrest van de Hoge Raad. Het rechtscollege bepaalde dat Van de Bunt, de voormalig directeur van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie, een schadevergoeding van 68.000 euro moet betalen aan voormalig advocaat F. Salomonson. Volgens de Hoge Raad heeft Van de Bunt het bedrijf Text Lite, waarvan Salomonson president-commissaris was, in een bijlage van het rapport van de commissie-Van Traa ten onrechte beticht van het witwassen van drugsgeld. Een ander voorbeeld van betrokkenheid van advocaten en notarissen bij criminele activiteiten was volgens de criminoloog het bedrijf VHS.

Reageer op dit artikel