nieuws

Markt-Maasproject Maastricht bedreigd

bouwbreed

Markt-Maasproject Maastricht bedreigd

MAASTRICHT – Boven het grootschalige 160 miljoen euro kostende Maas-Marktproject in Maastricht hangen donkere wolken. De gemeente vreest na een uitspraak van de Raad van State (RvS) schadeclaims door aannemers. De raad vindt het bestemmingsplan te vaag en schorste de goedkeuring ervan door de provincie. Dat gebeurde in een beroepsprocedure aangespannen door een inwoner van Maastricht. Door die uitspraak dreigt de voortgang van het project komend voorjaar in gevaar te komen. Er mogen dan geen Stadskantoren, winkels en een parkeergarage worden gebouwd. De gemeente Maastricht onderzoekt nu hoe ze de schade beperkt kan houden. Weliswaar mogen de ondertunneling en het zakken van de Wilhelminabrug gewoon doorgaan, en mogen ook de huidige oerlelijke Stadskantoren tegen de vlakte. Maar vanaf april 2003 zou worden begonnen met de bouw van de nieuwe Stadskantoren. En daar haalde de Raad van State een streep door. De gemeente overweegt nu om een artikel 19 lid 1-procedure uit de kast te halen. Dan kan het bestemmingsplan alsnog binnen acht maanden worden gewijzigd. De gemeente vreest echter forse schadeclaims van aannemers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels