nieuws

Maandag: installatiesector en Kamper waterkering

bouwbreed

Maandag: installatiesector en Kamper waterkering

M. Engels, A. van Gelder en J. Jonkman

De enquêtecommissie voelt maandag drie vertegenwoordigers van prominente installatiebedrijven aan de tand. Als eerste komt in beeld oud-medewerker M. Engels van Wolter & Dros, een zelfstandige werkmaatschappij van TBI Holding. Engels was tot 1 juni 2001 werkzaam bij Wolter en Drost. Die zomer maakte hij promotie en trad als lid toe tot de raad van bestuur van TBI Holding. Engels is tevens bestuurslid van het Centraal Bureau voor de Verwarmingsindustrie. Na Engels komen twee medewerkers van Unica Installatietechniek (1500 medewerkers, 160 miljoen euro omzet) voor het voetlicht. Mevrouw A. van Gelder werkte van mei 1998 tot december 2000 bij het bedrijf. J. Jonkman was van 1961 tot 1999 aan Unica verbonden. Vanaf 1982 als commercieel directeur.

S. Schaap en G.J. van de Pol

De Kamper waterkering is na jeugdinrichting De Doggershoek het tweede concrete project dat door de enquêtecommissie onder de loep wordt genomen. Dr.ing. S. Schaap, dijkgraaf van het waterschap Groot Salland, vermoedt dat de eerste aanbesteding van het dijkverzwaringsproject doorgestoken kaart was. Aannemerscombinatie Kering Kampen was met 26,8 miljoen euro de laagste inschrijver. De prijs lag echter ruim 10 miljoen boven de begroting van het waterschap, de opdrachtgever van het project. Groot Salland verklaarde de offerte daarom als ‘niet passend’, waarop de aannemerscombinatie naar de Raad van Arbitrage stapte. Ook over de rol van deze arbitrageraad zal Schaap worden ondervraagd. G.J. van de Pol is oprichter van aannemersbedrijf Midden Betuwe uit Opheusden. De onderneming maakte deel uit van de aannemingscombinatie Kering Kampen, die door Groot Salland wordt verdacht van frauduleuze handelingen. Van de Pol moet de commissie uitleggen waarom hun offerte zoveel hoger uitviel dan de begroting van het waterschap. Overigens verloor de aannemingscombinatie de zaak bij de Raad van Arbitrage. Het werk werd in tweede instantie gegund aan aannemerscombinatie Koninklijke Woudenberg, Van den Herik Kust en Overwerken en Van den Biggelaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels