nieuws

Limburg legt gemeente dwangsom op

bouwbreed Premium

MAASTRICHT – De provincie Limburg heeft de gemeente Meijel een dwangsom opgelegd wegens illegale ontgrondingen. De provincie legde de dwangsom van ruim 13.000 euro op na herhaaldelijk overleg met de gemeente, dat echter op niets uitliep.

Dat heeft de provincie gisteren bekendgemaakt. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meijel heeft een terrein laten ontgronden zonder de vereiste vergunning in het kader van de Ontgrondingenwet. Bij illegale ontgrondingen voert de provincie het beleid dat de overtreding ongedaan moet worden gemaakt en dat de plek die is ontgrond in de oude staat terug komt. Het college wilde achteraf alsnog een vergunning aanvragen om de ontgronding te legaliseren. Maar de provincie wees dit verzoek af en legt Meijel nu een dwangsom op. Een woordvoerder van de provincie kon zich niet herinneren dat de provincie ooit eerder een dwangsom aan een gemeente oplegde. ‘Het is bepaald geen dagelijkse routine’, zei hij. (anp)

Reageer op dit artikel