nieuws

Kloosterzande mogelijk aan zee

bouwbreed

Kloosterzande mogelijk aan zee

HONTENISSE – De gemeente Hontenisse laat onderzoeken hoe haalbaar het plan ‘Kloosterzande aan zee’ is. De bedoeling is om Kloosterzande, dat deel uitmaakt van Hontenisse, via een kanaal of een andere vaarverbinding van ruim 3 kilometer met de Westerschelde te verbinden. Ingenieursbureau Haskoning uit Nijmegen gaat het haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Naast de gemeente participeren de provincie Zeeland, Rijkswaterstaat en het waterschap Zeeuws-Vlaanderen in de begeleidende werkgroep. Met het opengaan van de Westerscheldetunnel verdwijnt de veerverbinding Kruiningen-Perkpolder en komt Hontenisse een stuk geïsoleerder te liggen. Het plan ‘Kloosterzande aan zee’ moet de gemeente een nieuwe impuls geven. Volgens de plannen komt er in Kloosterzande een jachthaven met voorzieningen als horeca en detailhandel, 125 recreatiewoningen en 75 huizen voor permanente bewoning. Een woordvoerder van de gemeente schat de kosten van het project op minimaal 100 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels