nieuws

Justitie heeft acht bouwprojecten op de korrel

bouwbreed

Justitie heeft acht bouwprojecten op de korrel

den haag – Het team dat de bouwfraude onderzoekt, heeft acht bouwprojecten op de korrel. Ook onderzoekt de Rijksrecherche vier gevallen van het omkopen van ambtenaren. Ook bekijkt ze of er nog tien andere gevallen van omkoping van ambtenaren zijn geweest. Dat heeft het Openbaar Ministerie gisteren laten weten. ‘Uit de zogeheten schaduwadministratie van voormalig directeur A. Bos van Bouwbedrijf Koop Tjuchem zijn acht bouwprojecten, die exemplarisch zijn voor het fraudepatroon, gekozen voor nader onderzoek’, zegt justitie. Bij deze projecten zijn volgens het OM enkele tientallen aannemers betrokken. Onder de verdachte ambtenaren zitten zeker drie medewerkers van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, zoals eerder bekend werd. Het onderzoek richt zich op o.a. oplichting, valsheid in geschrifte, omkoping en ambtelijke corruptie.

Reageer op dit artikel