nieuws

IG Bau verheugd over komst minimumloon

bouwbreed

IG Bau verheugd over komst minimumloon

frankfurt – In Duitsland wordt op 1 september het minimumloon van kracht voor bouwvakkers die niet onder de collectieve arbeidsvoorwaarden vallen. IG Bau juicht de van kracht geworden verordening toe als een groot succes in de strijd tegen de loondumping. ‘Anders dan de werkgevers, die in het cao-strijd steeds dwars gelegen hebben, heeft de rood-groene regering in het belang van de hele sector een daad gesteld’, stelt bondsvoorzitter K. Wiesehügel. In de oude deelstaten wordt 1 september een minimumloon van kracht van 10,12 euro. De bouwvakkers in de nieuwe deelstaten moeten genoegen nemen met 8,75 euro. In september 2003 worden de bedragen respectievelijk 10,36 en 8,95 euro. Gelijktijdig komt er dan een tweede minimumloon voor vakarbeiders. Die moeten dan 12,47 respectievelijk 10,01 euro betaald worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels