nieuws

Hoosbuien ondermijnen viaduct

bouwbreed

Hoosbuien ondermijnen viaduct

groningen – Niet volgend jaar zoals gepland maar nog deze zomer moet het fundament van het viaduct over het Oude Winschoterdiep in Groningen ingrijpend worden verstevigd. De zware hoosbuien van de afgelopen week hebben flinke zandverschuivingen veroorzaakt, waardoor de binnenkant van het fundament ernstig is verzwakt. Aannemer Koop Tjuchem, bezig met de zuidelijke ringweg rond de stad, luidde de noodklok na een in allerijl ingelast onderzoek. Rijkswaterstaat wil, gezien de verslechterde toestand van het fundament, niet wachten tot volgend jaar wanneer de noordelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg aan de beurt is. Men spreekt nog niet direct van dreigend instortingsgevaar, maar de situatie is zorgelijk. Uitstel is onverantwoord. Rijkswaterstaat wil het liefst direct na de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg, die half augustus afgerond moeten zijn, aan het herstel van het fundament beginnen. Het viaduct is het tweede ‘kunstwerk’ in de ringweg dat geen stand meer houdt. Eerder al werd geconstateerd dat de Julianabrug op instorten staat. Deze zal in zijn geheel moeten worden vervangen.

Reageer op dit artikel