nieuws

Hogere winst Aalberts door bezuinigingen en overnames

bouwbreed

langbroek – Metaalverwerker Aalberts Industries heeft dankzij bezuinigingen en overnames de winst in het eerste halfjaar verhoogd. Het bedrijf maakte vrijdag bekend dat de winst over de eerste zes maanden 7 procent is gestegen tot 20,7 miljoen euro.

Aalberts maakt onder meer kranen, fittingen en hightech componenten. Het bedrijf zegt de lagere vraag naar industrieproducten wel te voelen, vooral in de telecom, auto- en chipsector. Tijdige bezuinigingen hebben het resultaat hier op peil gehouden. Voor de komende tijd is president J. Aalberts niet somber: ‘Ondanks de nog aanhoudende terughoudendheid in de markt neemt het aantal projecten bescheiden toe. Meerdere afnemers hebben hun voorraad tot een minimum beperkt. Hierdoor lijkt een toename van de orderportefeuille realistisch.’ Wat betreft stalen fittingen heeft Aalberts zijn marktpositie verstevigd. Door de overname van Yorkshire Fittings is het inmiddels Europa’s grootste leverancier van fittingen voor water-, gas-verwarmings- en koelsystemen. Een nieuw assortiment roestvrijstalen fittingen zal de vraag binnenkort opstuwen, verwacht het bedrijf. Het beursgenoteerde Aalberts Industries is feitelijk een groep bedrijven die in vele landen actief zijn. De gezamenlijke omzet in het eerste halfjaar kwam uit op 331 miljoen euro, 8 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. Aalberts is positief over het hele jaar 2002. De winst per aandeel over het hele jaar kan met dubbele cijfers stijgen, uitgezonderd bijzondere omstandigheden en rekening houdend met aandelenemissies.

Reageer op dit artikel