nieuws

Halfjaarwinst Tauw Groep met 1,6 miljoen 60 procent hoger

bouwbreed Premium

Halfjaarwinst Tauw Groep met 1,6 miljoen 60 procent hoger

deventer – De nettowinst van advies- en ingenieursbureau Tauw Groep steeg het eerste halfjaar met 60 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 2001. Deze winst bedraagt 1,6 miljoen euro. Resultaatverbetering binnen Tauw Laboratorium en de per 1 januari 2002 ingevoerde business-unitstructuur hebben een positief effect gehad op de winstontwikkeling. Een omzetstijging van 9 procent leidde tot 43,7 miljoen euro omzet. Tauw verwacht dat de positieve ontwikkeling zich ook het tweede halfjaar voortzet. Ondanks de ongunstige economische ontwikkeling laat de lopende orderportefeuille nog steeds een gunstig beeld zien. Over het gehele jaar verwacht Tauw een nettogroepsresultaat van 2,3 miljoen euro. Een winst die 75 procent hoger ligt dan het resultaat van 2001, die 1,3 miljoen euro bedroeg.

Reageer op dit artikel