nieuws

Grontmij presteert volgens verwachting

bouwbreed

Grontmij presteert volgens verwachting

de bilt – Ingenieurs- en adviseursbureau Grontmij heeft in het eerste halfjaar een 10 procent lager nettoresultaat (6,9 miljoen euro) gerealiseerd dan in de eerste zes maaanden van 2001 (7,7 miljoen euro). Deze daling is volgens verwachting. De omzet in advies- & ingenieursdiensten bleef gelijk, maar zorgde desondanks voor een verbetering van de marge. Het afstoten van het belang in het Poolse Ekolog en het herstructureren van de WOZ-activiteiten van het bedrijfsonderdeel Atenco in België waren daar debet aan. De omzet Ontwikkeling & Exploitatie daalde in de eerste zes maanden met 47 procent. Grontmij verwacht over 2002 een gelijkblijvend netto operationeel resultaat ten opzichte van 2001 bij een stabiliserende omzet. De omzet van de advies- en ingenieursdiensten zal toenemen, de omzet Ontwikkeling & Exploitatie zal licht dalen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels