nieuws

Fiat Kobelco rond in Europa

bouwbreed Premium

Fiat Kobelco rond in Europa

De strategische samenwerking tussen Case New Holland (CNH) en Kobelco heeft in Europa vorm gekregen. De Fiat Kobelco Construction Machinery SpA is in Italië officieel ingeschreven. CNH, waarvan Fiat grootaandeelhouder is, houdt 75 procent van de aandelen, Kobelco, voor 80 procent eigendom van de Japanse staalgigant Kobe Steel, heeft 20 procent en het eveneens Japanse Sumitomo, onder meer leverancier van rupsgraafmachines van het merk Case, heeft 5 procent van de aandelen. Het merk Fiat-Hitachi verdwijnt uit de markt, Fiat Kobelco komt ervoor in de plaats. De zware bouwmachines van Fiat Kobelco, inclusief wiel- en rupsgraafmachines, wielladers, dozers en graders, worden met CNH-technologie gebouwd in CNH-fabrieken. In Europa echter zullen de rupsgraafmachines van Fiat Kobelco met Kobelco-technologie worden gebouwd in de fabriek van San Mauro bij Turijn. De minigraafmachines komen uit de fabriek in Imola. De graafmachines van het merk Kobelco blijven uit Japan komen.

Reageer op dit artikel