nieuws

Fabrikanten rubber en kunststof gemangeld

bouwbreed Premium

Fabrikanten rubber en kunststof gemangeld

leidschendam – Fabrikanten in de Nederlandse rubber- en kunststofindustrie worden gemangeld door hoge inkoopprijzen en slechte afzet. Brancheorganisatie FNRK signaleert dat het rendement van de sector ver beneden de maat is. De rubber- en kunststofindustrie in Nederland is jaarlijks goed voor een omzet van 6 miljard euro. De bedrijven leveren aan bouwnijverheid, industrie, handel en consumenten. Sinds januari zijn de prijzen van grondstoffen dikwijls vele tientallen procenten gestegen. Terwijl de duurdere grondstoffen al kopzorgen genoeg opleveren, taant ook de afzet. Het CPB schat dat de krimp over 2002 beperkt blijft tot een half procent. Het CBS daarentegen constateert alleen al in het eerste kwartaal een omzetdaling van 2,4 procent. Volgens de FNRK kunnen de duurdere grondstoffen slechts ten dele en dan ook nog met grote vertraging worden doorberekend aan de afnemers. Bij de federatie zijn 26 brancheverenigingen en 630 bedrijven aangesloten.

Reageer op dit artikel