nieuws

Eerst lawaai weg, dan pas woningen bouwen

bouwbreed

Eerst lawaai weg, dan pas woningen bouwen

den haag – Doetinchem mag geen nieuwe woningbouw toestaan binnen het stationsgebied Hamburgerbroek voordat het industrielawaai daar is beëindigd. Dat besloot de Raad van State naar aanleiding van bezwaren tegen het bestemmingsplan dat voorziet in de eerste fase van herstructurering. De mogelijkheid tot wijziging van bestemmingen in woonbestemmingen en van de zonegrens industrielawaai uit het bestemmingsplan zijn door de Raad van State vernietigd. Dit, omdat de bevoegdheid van de gemeente onvoldoende is begrensd. Ook wijst het college er op dat een zonegrens voor industrielawaai uitsluitend mag worden gewijzigd of opgeheven bij vaststelling of herziening van een bestemmingsplan, niet tussentijds.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels