nieuws

Dorpelingen vinden Bath groot genoeg

bouwbreed Premium

Dorpelingen vinden Bath groot genoeg

bath – Een bouwproject van tien huizen is voor de meeste plaatsen een bescheiden uitbreiding. Dat geldt niet voor het Zeeuwse Bath, dat slechts 47 huizen telt. Het plan van een particulier om er tien bij te bouwen, zou een forse groei hebben betekend. Maar het gemeentebestuur van Reimerswaal, waaronder Bath valt, zei onlangs nee tegen het plan. Uitbreiding tast het karakter van Bath te veel aan. Veel inwoners halen opgelucht adem. Bath moet blijven zoals het is, vinden ze. Het dorpje heeft alleen een kerkje en een café. Voor overige voorzieningen zijn de inwoners op Rilland aangewezen, een paar kilometer verderop. Volgens een woordvoerder van de gemeente Reimerswaal vinden de inwoners van Bath dat prima. ‘Bath is eigenlijk een verre wijk van Rilland’, meent hij.

Reageer op dit artikel