nieuws

Breda gaat door met bouwplan Beyerd

bouwbreed

Breda gaat door met bouwplan Beyerd

breda – De gemeente Breda ziet het advies van de Rijksdienst voor Monumentenzorg niet als belemmering om door te gaan met de herinrichtingsplannen voor Cultureel Centrum De Beyerd. Breda wil een deel van het bestaande complex slopen om plaats te maken voor een nationaal Museum voor Grafische Vormgeving. Het voorste en oudste deel van het Oudemannenhuis, dat stamt uit de 17e eeuw, is een rijksmonument en blijft staan in het plan van architect Hans van Heeswijk. Monumentenzorg noemt de voorgestelde nieuwbouw ‘functioneel, logistiek en museaal goed doordacht’ en ‘het biedt een waarborg voor het behoud van de voorbouw op lange termijn’. Tegelijkertijd betreurt ze het slopen van de achterste delen die in de 20e eeuw zijn aangebouwd en die niet de status van monument hebben. Eerder zei een aantal Bredase organisaties zich tot op het hoogste niveau te verzetten tegen de sloop van een deel van De Beyerd.

Reageer op dit artikel