nieuws

Brabant pakt versneld knelpunten aan

bouwbreed

Brabant pakt versneld knelpunten aan

den bosch – De provincie Noord-Brabant krijgt een regionaal mobiliteitsfonds voor de versnelde aanpak van problemen op provinciale wegen. Gedeputeerde Staten is van plan ruim 6 miljoen euro te storten in dit fonds. Met dat geld wil de provincie onder meer knelpunten aanpakken op provinciale wegen bij Geertruidenberg, Werkendam, Breda, Tilburg en Uden. Files in Brabant zijn volgens gedeputeerde P. van Vugt alleen te voorkomen als niet alleen het Rijk, maar ook provincie en gemeenten tijdig verkeersmaatregelen nemen. Naast de ruim 6 miljoen euro wil Van Vugt ook nog eens een kleine 5 miljoen euro uittrekken voor het regionaal bereikbaarheidsfonds SRE (Samenwerkingsfonds Regio Eindhoven). Begin dit jaar hebben zowel de provincie als het SRE van het Rijk 17 miljoen euro gekregen om zo’n mobiliteitsfonds in het leven te kunnen roepen.

Reageer op dit artikel