nieuws

Bouw nieuwe stuw in Jeker opgeschort

bouwbreed Premium

Bouw nieuwe stuw in Jeker opgeschort

MAASTRICHT – Het Waterschap Roer en Overmaas heeft de geplande bouw van een nieuwe stuwsluis bij de Leeuwenmolen in de Jeker in Maastricht opgeschort. Het schap heeft de vergunningaanvraag voor het bouwproject in verband met een juridisch conflict ingetrokken. Een plaatselijke molenaar vreest dat de bouw van een nieuwe stuw, die de oude moet vervangen, het waterpeil van de Jeker zal doen dalen. De molenaar is bang dan zijn watermolen te moeten sluiten. Ook zou drooglegging de fundamenten van zijn molen aantasten. De gemeente had vorig jaar zijn bezwaren verworpen, maar het schap heeft de vergunningaanvragen inmiddels ingetrokken, nadat de molenaar naar de bestuursrechter was gestapt. Gemeente en waterschap gaan later dit jaar opnieuw met de molenaar praten om tot een vergelijk te komen. Ingenieursbureaus onderzoeken inmiddels in opdracht van het schap hoe schade aan de molen kan worden voorkomen.

Reageer op dit artikel