nieuws

Bouw bungalows al dertien jaar strijdpunt

bouwbreed

den haag – Al meer dan 13 jaar strijdt het bedrijf Benzet Rekreatiebedrijven tegen de weigering van de gemeente Lochem toestemming te geven extra recreatiewoningen te bouwen bij de bungalowparken. De kwestie diende dezer dagen bij de Raad van State in Den Haag. Er staan nu respectievelijk 36 en 11 woningen en het bedrijf wil er 37 en 11 bij bouwen.

De eigenaren van het bedrijf zeggen dat het bestemmingsplan, dat dinsdag bij de Raad van State ter discussie stond, de bouw ruimschoots toelaat. De gemeente stelt zich echter op het standpunt dat de systematiek van het bestemmingsplan de uitbreiding in de weg staat. Die schrijft namelijk voor dat er sprake moet zijn van bedrijfsmatige exploitatie van de recreatiewoningen en dat is bij De Witte Berken en De Wakel volgens haar niet het geval. De woningen zijn particulier eigendom en worden niet voor verhuur gebruikt. Bovendien vindt de gemeente een verdere verdichting van de parken onacceptabel vanwege de landschappelijke, natuurlijke en ecologische waarden in het gebied. De provincie Gelderland heeft goedkeuring aan dit deel van het bestemmingsplan van de gemeente Lochem onthouden. Ze meent dat de gemeente eerst met een goed onderbouwd onderzoek moet komen waaruit blijkt dat er in Gelderland geen behoefte bestaat aan extra recreatiewoningen. Het is nu aan de Raad van State om te bepalen of Lochem haar beleid ten aanzien van De Witte Berken en De Wakel terecht zo heeft vastgesteld.

Reageer op dit artikel