nieuws

Barbecues te heet voor asfalt TT-circuit

bouwbreed

Barbecues te heet voor asfalt TT-circuit

assen – De pas gelegde asfaltlaag op het vernieuwde TT-circuit in Assen is op verschillende plekken vernield. Dinsdag is begonnen met noodreparaties. Komend weekeinde is op het circuit weer een race-evenement. Op het terrein werd afgelopen weekeinde het Truckstar festival gehouden. Delen van het asfalt zijn door hete barbecues weggebrand. Tijdens het festival onstonden bovendien gaten in het wegdek. Het asfalt is dit voorjaar gelegd door Koop Tjuchem. Bij het werk is bijzondere aandacht besteed aan de stroefheid van de toplaag. De beschadigingen aan het huidige asfaltlaag zijn zo ernstig dat. Na het raceseizoen bekeken zal worden in hoeverre de baan opnieuw moet worden geasfalteerd. De directie van het TT-circuit stelt de organisatie van het Truckstar Festival aansprakelijk voor de schade. De organisatie gaat ervan uit dat de verzekering de schade dekt.

Reageer op dit artikel