nieuws

Appartementenbouw voor uitspraak gestart

bouwbreed Premium

Appartementenbouw voor uitspraak gestart

den haag – Hoewel de beroepszaak nog loopt, is projectontwikkelaar Bemog uit Kampen twee weken geleden begonnen met de bouw van 48 appartementen aan in Harderwijk. Namens een aantal bewoners verzette de Vereniging van Eigenaars zich voor de Raad van State tegen de bouw van de 48 appartementen, winkelruimtes en een parkeerkelder. Bemog wil het hoger beroep voor de Raad van State niet afwachten. Stillegging van de bouw zou de projectontwikkelaar handenvol geld kosten. Bovendien is de verkoop van de appartementen al in volle gang. Het risico dat er moet worden afgebroken acht Bemog verwaarloosbaar klein. Bemog baseert zijn optimisme op een uitspraak van de rechtbank van Zutphen. Die verklaarde het hoger beroep van de Vereniging van Eigenaren tegen de bouw niet-ontvankelijk. Volgens de statuten mag de VvE dergelijke belangen van bewoners niet behartigen. Ze kan alleen de gemeenschappelijke belangen behartigen, zoals het onderhoud. Zelfs een mogelijke vernietiging van deze uitspraak kan Bemog niet deren. Het beroep van de VvE richt zich namelijk tegen een oud bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan, dat de bouw van de appartementen toestaat, is inmiddels onherroepelijk.

Reageer op dit artikel