nieuws

Aannemer Wolff slaat toe bij Holzmann

bouwbreed

Aannemer Wolff slaat toe bij Holzmann

frankfurt – De Zuid-Duitse bouwer Wolff & Müller neemt een aantal brokstukken van het in staat van faillissement verkerende concern Philipp Holzmann over. In handen van het bedrijf uit Stuttgart komen de regiovestiging in Keulen, Ingeniersbouw in Düsseldorf plus verschillende grotere bouwplaatsen in Noordrijn-Westfalen. De overnames betekenen dat curator O. Hermann er niet in geslaagd is het kernbedrijf van Holzmann als geheel te verkopen. De onderhandelingen over de verkoop van het kernbedrijf aan de Brabantse bouwer Heijmans, mislukten deze zomer onverwacht. Volgens bestuursvoorzitter J. Janssen kwam de bewindvoerder in de slotfase van de gesprekken met onredelijke aanvullende eisen. Bilfinger Berger heeft niet langer belangstelling voor J.A. Jones. De Mannheimers waren na het boekenonderzoek teleurgesteld over de toegevoegde waarde van het rendabele Amerikaanse dochterbedrijf van Holzmann.

Reageer op dit artikel