nieuws

Zwolle biedt kavels voor landgoederenÊ

bouwbreed

Zwolle biedt kavels voor landgoederenÊ

zwolle – De gemeente Zwolle geeft drie riante kavels uit van elk vijfduizend vierkante meter bij de Wijthmenerplas in Wijthmen. Deze buitenplaatsen zijn onderdeel van het project ‘Beter met bos en recreatie’, dat als doel heeft landgoedbos met veel verschillende vegetatie aan te leggen. De gemeente Zwolle wil straks binnen haar gemeentegrenzen ruimte bieden aan in totaal vijftien buitenplaatsen, temidden van zeventig hectare nieuw aangeplant bos en heeft daarvoor twee locaties bedacht: de stadswijk Oosterenk en het dorp Wijthmen. De bouw van de drie buitenplaatsen bij Wijthmen vormt de eerste projectfase. ‘Omdat we in het kader van ‘Beter bos met recreatie’ alleen bosaanplant wat saai vonden, hebben we besloten dat er ook mooie gebouwen in het beoogde gebied mogen worden geplaatst’, licht een woordvoerster van de gemeente toe. In Wijthmen is van de dertig hectare bos al vijftien hectare aangeplant. Als het overige bos wordt aangeplant kunnen daar nog twee à drie buitenplaatsen bijkomen. De overige negen worden in de periode tot 2008 in Oosterenk aangelegd. De gemeente Zwolle stelt hoge eisen aan de kwaliteit van zowel de gebouwde als ongebouwde omgeving. Zo moet er een samenhang zijn tussen huis, park en bos, moeten de woningen uniek zijn en fors bemeten.

Reageer op dit artikel