nieuws

Ulster investeert in infrastructuur

bouwbreed

Ulster investeert in infrastructuur

belfast – De regering van Noord-Ierland gaat 420 miljoen euro investeren in verbetering van de infrastructuur. In twee jaar worden 29 projecten uitgevoerd. Ruim 100 miljoen is bestemd voor verbetering van de wegen en verouderde water- en rioleringsystemen. Naar de gezondheidszorg gaat 170 miljoen euro, waaronder de bouw van een centrum voor kankeronderzoek in Belfast, terwijl zes scholengemeenschappen in die stad worden verbeterd met een totale investering van 81 miljoen. Eerste minister D. Trimble zei bij de aankondiging van de plannen: ‘De infrastructuur van Noord-Ierland schiet ernstig tekort. Om de situatie te verbeteren, zijn de komende tijd grote investeringen nodig. Dit is daarbij nog maar de eerste stap.’ De werkzaamheden aan waterleiding en riolering worden uitgevoerd in de steden Portadown, Cookstown, Belfast, West of Newry, North Antrim en Ballymena. Volgens Trimble bestaat hier een achterstand ‘van vele miljarden’. Verder wordt 18.5 miljoen uitgegeven aan verbetering van het gasnet. Bij de wegenbouw gaat het vooral om verbetering van de M1, die Belfast verbindt met de hoofdstad van de Ierse republiek Dublin.

Reageer op dit artikel