nieuws

Uitbreiding Goois Museum na de zomer van start

bouwbreed

hilversum – De uitbreiding van het Goois Museum aan de Hilversumse Kerkbrink gaat komend najaar van start. Dat staat inmiddels wel zo goed als vast, ook al dient de Hilversumse gemeenteraad aan het eind van de zomer nog wel het groene licht te geven.

Het museum waarvan de nieuwe aanpassingen naar een ontwerp van de Baarnse architect Hans Ruijssenaars worden uitgevoerd, zou aanvankelijk vier verdiepingen rijker worden. Aanbesteding leerde de gemeente echter dat de bouwkosten van het twee jaar oude plan waren gestegen met 450.000 euro. Daarom zal de onderste verdieping van de uitbreiding komen te vervallen. Het project gaat inmiddels 2,75 miljoen euro kosten (de kosten bedroegen in 2000 nog geen 5 miljoen gulden). De gemeente zelf legt de helft van de gestegen bouwkosten bij. De andere helft, zo was aanvankelijk de bedoeling, zou extra worden gevraagd van de provincie. ‘Maar in het financieringsplan draagt de provincie al 1 miljoen euro van de kosten’, legt directeur J. van der Vegt van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling uit. ‘We hebben inmiddels besloten voor de nog niet gedekte som van 165.000 euro niet meer bij de provincie aan te kloppen. Eenmaal toegekende bedragen worden meestal niet weer verhoogd. Daarbij komt dat zo’n aanvraagprocedure opnieuw tijd vergt, en die tijd hebben we niet.’

Tekort

Noord-Holland heeft wel de toegezegde subsidie aan Hilversum betaald, hetgeen de gemeente 60.000 euro rentevoordeel oplevert. Aan de dekking van het nog resterende tekort wordt op dit moment gewerkt. De uitbreiding van het Goois Museum wordt aan de achterzijde van het pand wordt gerealiseerd. De nieuwbouw wordt via een glazen corridor met het oude gedeelte – ooit Hilversums gemeentehuis – verbonden. Bouwbedrijf Aalberts uit Loosdrecht zal als hoofdaannemer de werkzaamheden uitvoeren.

Reageer op dit artikel