nieuws

TCVT-schema voor keuring hoogwerkers

bouwbreed

TCVT-schema voor keuring hoogwerkers

bennekom – Het Centraal College van Deskundigen Verticaal Transport heeft het certificatieschema van de TCVT voor de periodieke keuring van hoogwerkers en het zogenoemde hoogwerkerboek goedgekeurd. Hiermee is er nu een uniforme inspectielijst voor hoogwerkers beschikbaar gekomen voor de gecontracteerde inspectie-instellingen. Dit is ten opzichte van een jaar geleden een stap voorwaarts. Toen had elke inspectie-instelling zijn eigen inspectieprogramma en voerde op basis daarvan de concurrentie. Er ligt nu een bodem in de markt. Uitgangspunt is nu het TCVT-certificaat van goedkeuring op basis van Europese norm EN 280. Zichtbare uiting is een op de hoogwerker aangebrachte TCVT-sticker. Onder de rubriek TS Journaal op de website www.tcvt.nl kan men het zogenoemde hoogwerkerboek downloaden. Het certificatieschema is met de bestelroutine op de website te bestellen. Het gebruiksrecht van het certificatieschema voor hoogwerkers is alleen mogelijk met een gebruiksrechtovereenkomst met TCVT.

Reageer op dit artikel