nieuws

Staatssecretaris Verkeer en Waterstaat Melanie Schultz (VVD)

bouwbreed

Staatssecretaris Verkeer en Waterstaat Melanie Schultz (VVD)

Hoewel drs. M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus waarschijnlijk zelden met haar hele naam in het nieuws zal komen, is het niet denkbeeldig dat een verkorte versie ervan steeds prominenter het liberale gedachtegoed zal uitdragen. Melanie Schultz (32) is het vrouwelijke talent van de VVD en mag haar landelijke politieke loopbaan beginnen als staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. Met gymnasium, bestuurskunde, VVD-cursussen topkadertraining en gemeentefinanciën en een verleden bij de Leidse studentenvereniging Minerva mag Schultz een gedreven carrièrepolitica worden genoemd. Tien jaar geleden meldde ze zich als jonge twintiger aan bij de VVD, omdat die partij volgens haar als enige ‘de goede mix’ voorstaat van eigen verantwoordelijkheid en bemoeienis van de overheid. Schultz werd in januari 1999 fractieleider van de VVD in de Leidse gemeenteraad en slaagde erin haar partij nog datzelfde jaar tussentijds het college in te loodsen. Liberale zwaargewichten als Jorritsma voorspelden de afgelopen jaren al een gouden, landelijke toekomst voor Schultz, die inmiddels als wethouder van onder andere economische zaken en toerisme aan de weg timmerde. Wat zij precies in portefeuille krijgt, is nog niet bekend. Dat zij het goed zal doen, lijkt meer dan waarschijnlijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels