nieuws

Siemens zegt technische centra in regio vaarwel

bouwbreed

den haag – Het montage- en installatiewerk van Siemens Nederland gaat in andere handen over. Het elektronicaconcern vindt de relatief kleinschalige wijze van werken niet langer rendabel. Het bedrijf voert gesprekken met meerdere partijen met het doel te komen tot strategisch partnerschap.

‘Het veiligstellen van de werkgelegenheid is het belangrijkste. Het zou ons wat waard zijn als de mensen op de regionale vestigingen hun werkzaamheden kunnen blijven verrichten’, aldus D. van Gooswilligen. Siemens constateert dat de markt voor installatie- en montagewerk snel verandert. Het concern is door voortschrijdende schaalvergroting een kleine speler geworden. Inspelen op de markt wordt steeds moeilijker en de marges staan onder druk. Montage- en installatietechniek is bij Siemens Nederland ondergebracht in Regionale Technische Centra. De tot de divisie Engineering Productie Installatie behorende RTC’s zijn te vinden in Amsterdam, Assen, Deventer, Ridderkerk, Susteren en Zoetermeer. Bij de centra werken 220 mensen. Siemens verwacht dat de overdracht van de activiteiten op 1 oktober zal zijn afgerond. Van Gooswilligen: ‘De reactie van de medewerkers schommelt tussen emotie en ratio. De mensen zijn blij met de duidelijke opstelling ten aanzien van de werkgelegenheid.’

Reageer op dit artikel