nieuws

Regeling ‘rotte’ vloeren blijft te lang uit

bouwbreed

LEEK – De Vereniging van Huiseigenaren met Betonrot (VHB) in Leek doet een beroep op de gemeente Leek om een financiële tegemoetkoming te doen.

De vorig jaar aangekondigde landelijke regeling van VROM laat volgens de vereniging te lang op zich wachten. De vereniging heeft tachtig leden die allemaal wonen in een huis waarin een vloer is gelegd van de fabriek Kwaaitaal of Manta. Dat is gebeurd in de periode tussen 1965 en 1981. Door te veel gebruik van calciumchloride – om het beton sneller te laten verharden – wordt de wapening van deze vloeren aangetast. In Leek is in 163 woningen een Kwaaitaal- of Manta-vloer gelegd. Er zijn in Nederland echter talloze huizen en gebouwen uitgerust met een vloer uit deze fabrieken. Staatssecretaris Remkes besloot vorig jaar tot een landelijk onderzoek. De gegevens daarvan moeten leiden tot een subsidieregeling. Volgens woordvoerder B. van den Wijngaart van de VHB laat zo’n regeling naar verwachting nog wel even op zich wachten. Hij wendt zich daarom tot de gemeente Leek. De raad buigt zich na de zomervakantie over dit voorstel.

Reageer op dit artikel