nieuws

Recreatiewoningen definitief van de baan

bouwbreed

Recreatiewoningen definitief van de baan

den haag – De Raad van State heeft een streep gezet door het bestemmingsplan ‘De Groene Jager’ van de gemeente Twenterand. Het plan, dat de bouw van 120 recreatiewoningen mogelijk zou maken, stuitte op groot verzet van de Vereniging Natuurmonumenten en andere milieuverenigingen. Het geplande recreatiegebied, dat een nabij gelegen zwembad weer rendabel zou moeten maken, grenst aan een natuurontwikkelingsgebied. De minister van VROM constateerde al eerder strijd met het nationaal ruimtelijke beleid, en schrapte het zuidwestelijke deel van het plan. De Vereniging Natuurmonumenten stapte naar de Raad van State om ook de bouw van de 120 recreatiewoningen tegen te houden, en met succes. Volgens het rechtscollege zal de bouw van de recreatiewoningen onmiskenbaar leiden tot aantasting van de ecologische waarden in het gebied, dat in 1995 door de provincie Overijssel is aangewezen als natuurontwikkelingsgebied. De provincie hoeft niet opnieuw te beslissen over het bestemmingsplan.

Reageer op dit artikel