nieuws

Proef Rijn-Gouwelijn weer stap dichterbij

bouwbreed Premium

Proef Rijn-Gouwelijn weer stap dichterbij

den haag – Als het goed gaat, rijdt vanaf 1 maart volgend jaar lightrailmaterieel op de spoorlijn Gouda-Alphen aan den Rijn. Vandaag tekenen NS, HTM, Railinfrabeheer, RailNed, Railverkeersleiding, Rijkswaterstaat, Siemens en de provincie Zuid-Holland een intentieverklaring. De proef moet uitwijzen of het mogelijk is sneltrams te laten rijden over bestaand spoor. Lukt dat, dan is dubbelgebruik een voor de hand liggende, goedkope uitbreiding van het openbaar vervoer. In eerste instantie rijdt het materieel tussen Gouda en Alphen aan den Rijn, een klein stukje van de Rijn-Gouwelijn die uiteindelijk van Noordwijk naar Gouda gaat rijden. De proefperiode wordt gebruikt voor het testen van innovaties voor beveiliging van het spoor en het gedrag van lightrailmaterieel.

Reageer op dit artikel