nieuws

Plan voor pijpleiding naar Dode Zee

bouwbreed

Plan voor pijpleiding naar Dode Zee

jeruzalem – Israël en Jordanië onderhandelen over de aanleg van een pijpleiding van 700 miljoen euro die water moet transporteren van de Golf van Aqaba naar de Dode Zee. Dat stelt de Israëlische minister van Regionale Samenwerking R. Milo. De leiding moet er voor zorgen dat het waterniveau in de Dode Zee weer gaat stijgen. Daarnaast willen beide landen gebruikmaken van het 400 meter hoogteverschil tussen beide plaatsen om water te ontzouten dat voor Jordanië bestemd is. Het land kampt met een ernstig watertekort. Het plan is bedacht door Milo’s ministerie. Tweederde van de pijpleiding zou op Jordaans grondgebied liggen, de rest in Israël. Volgens Milo is de Wereldbank bereid het project mee te financieren.

Reageer op dit artikel