nieuws

Overleg nieuwe cao grootmetaal hervat

bouwbreed Premium

Overleg nieuwe cao grootmetaal hervat

zoetermeer – De vakbonden en de werkgevers in de metaal- en elektrotechnische industrie hebben gisteren het overleg over een nieuwe cao hervat. Dat gebeurde op verzoek van de werkgeversvereniging FME-CWM. Twee weken geleden liepen de onderhandelingen vast, omdat de bonden het eindbod van de werkgevers te laag vonden. De metaalwerkgevers boden 5,75 procent loonsverhoging in 24 maanden en een eenmalige uitkering van iets meer dan 1 procent dit jaar. De bonden eisten 6,5 procent meer loon in 24 maanden en een eenmalige uitkering van 1,6 procent. ‘Ik heb goede hoop dat we er nu uitkomen’, liet bestuurder H. van der Windt van FNV Bondgenoten gisteren weten. ‘FME zal nu wel meer te bieden hebben dan twee weken geleden. De werkgevers weten dat we anders vrijdag met een ultimatum komen.’ De cao Metalektro, waaronder de metaal- en elektrotechnische industrie valt, geldt voor ruim 180.000 werknemers.

Reageer op dit artikel