nieuws

Orderniveau Duitse bouw daalt verder

bouwbreed

Orderniveau Duitse bouw daalt verder

wiesbaden – De Duitse bouw heeft in mei 16 procent minder opdrachten binnengehaald dan in dezelfde maand vorig jaar. Zwaarst getroffen is de bovengrondse bouw met een neergang van 20,6 procent. Het orderniveau is ten opzichte van 1995 met bijna 40 procent gedaald. Uit onderzoek van het Statistisch Bundesamt blijkt dat de gww-sector de aanhoudende crisis in Duitsland redelijk goed doorstaat. Het volume aan opdrachten is de afgelopen zeven jaar – dankzij krachtige impulsen van de centrale overheid – slechts met 9,5 procent gedaald. Over de eerste vijf maanden gemeten steeg het aantal nieuwe opdrachten met 2,4 procent. De werkgelegenheid in de Duitse bouw daalde in mei met 10,9 procent tot 864.000 personen. Het verzette werk verminderde met 21,3 procent tot 85,5 miljoen uur. De omzet in de meimaand nam met 11,4 procent af tot net iets boven de 7 miljard euro. In de eerste vijf maanden van het jaar realiseerde de Duitse bouw een productiewaarde van 29,4 miljard euro.

Reageer op dit artikel