nieuws

Onstuimige groei kantoren Amsterdam

bouwbreed

Onstuimige groei kantoren Amsterdam

AMSTERDAM – Het aanbod aan kantoorruimte in Amsterdam is het afgelopen half jaar naar recordhoogte gestegen, zo blijkt uit berekeningen van Boer Hartog Hooft Makelaardij. Er is sprake van een stijging van 650.000 vierkante meter in januari tot 1.125.000 vierkante meter eind juni. Het afgelopen kwartaal werd alleen al 100.000 vierkante meter nieuwbouw opgeleverd. Voor 18 procent van de totale voorraad kantoorruimte in de regio Amsterdam worden nieuwe gebruikers gezocht. Wel spreekt Boer Hartog Hooft van een licht herstel van de opname. In het tweede kwartaal is 52.000 vierkante meter verhuurd. UWV betrekt binnen een jaar 25.000 vierkante meter in Guardia Plaza in Amsterdam-West. De hoogste huurprijs komt voor rekening van een Duits adviesbureau in het World Trade Center aan de Zuidas: 363 euro per vierkante meter. Gemiddeld daalde de huurprijs slechts met 4 procent. Wel worden vaker huurvrije periodes afgesproken. De grootste dalingen deden zich voor in Diemen en Amsterdam-Zuidoost (min 9 procent) en Hoofddorp (min 12 procent).

Reageer op dit artikel