nieuws

Onderzoek subsidie huisvuilcentrale

bouwbreed

Onderzoek subsidie huisvuilcentrale

brussel – De Europese Commissie heeft woensdag een officieel onderzoek ingesteld naar het voornemen van de provincie Noord-Holland om een subsidie van 5 miljoen euro te verstrekken aan de huisvuilcentrale Noord-Holland (HVC). De commissie betwijfelt of de subsidie daadwerkelijk nodig is om het project van de grond te krijgen. Bij de commissie bestaat het vermoeden dat de provinciale steun de concurrentie op de regionale markt voor afvalverwerking verstoort. Het subsidiebedrag van 5 miljoen euro, waarvan de provincie nog niets heeft uitgekeerd, is goed voor ongeveer 70 procent van de totale bouwkosten van de containerterminal, vlak bij een afvalverwerkingsinstallatie van HVC. (anp)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels