nieuws

Nieuwbouw mag in Sittard-Geleen

bouwbreed

Nieuwbouw mag in Sittard-Geleen

den haag – Het goedgekeurde bestemmingsplan Middengebied maakt de bouw van ongeveer 1150 woningen en een regionaal ziekenhuis in Sittard-Geleen mogelijk. Dit heeft de Raad van State laten weten in een definitieve uitspraak. De stichting Behoud Landschap Munstergeleen en twee inwoners uit Geleen hebben bezwaar tegen het bestemmingsplan. Zij vinden onder andere dat er geen behoefte is aan woningbouw in Sittard-Geleen. Tevens hebben zij bezwaar tegen de maximale toegestane bouwhoogte van maximaal zes bouwlagen. De Raad van State komt tot de conclusie dat er wel degelijk behoefte bestaat aan nieuwe woningen in de regio. Maar omdat er een fout is gemaakt op de plankaart, heeft de voorzitter een onderdeel van het plan vernietigd.

Reageer op dit artikel