nieuws

Netelenbos voorspelt pappen en nathouden

bouwbreed Premium

Netelenbos voorspelt pappen en nathouden

den haag – De komende kabinetsperiode wordt een tijd van ‘pappen en nathouden’. Dat voorspelt demissionair minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat in een interview met het ANP. In de ontvangsthal van het verkeersdepartement aan de Haagse Plesmanweg wijst nog steeds een bordje de weg naar de vleugel waar de Projectorganisatie Kilometerheffing huist, terwijl Projectorganisatie Wegverbreding onder het nieuwe kabinet een betere tekst lijkt. Een LPF-minister van Verkeer, waarvoor de Rotterdamse hoogleraar vervoerseconomie Roos wordt genoemd, zal nauwelijks iets anders doen dan allerlei wegen openen die Netelenbos heeft gepland. Van andere prioriteiten in het verkeersbeleid komt weinig terecht, denkt ze. ‘Met een paar honderd miljoen extra kun je niets doen, dus dan moet je de weg slimmer gebruiken.’ Invoering van de kilometerheffing is daarbij volgens Netelenbos onvermijdelijk. ‘De tijd zal laten zien wie er gelijk had’, daagt de minister zelfverzekerd uit. ‘Mijn ambtenaren weten dat je niets oplost als je beprijzing schrapt’, voegt ze er dreigend aan toe.

Reageer op dit artikel