nieuws

Multiplan bouwt zonder vergunning

bouwbreed

Multiplan bouwt zonder vergunning

nieuwegein – Multiplan Ontwikkeling mag niet doorgaan met de bouw van een kantoorgebouw op het Nieuwegeinse bedrijventerrein Laagraven. Het bedrijf bouwt zonder vergunning. Als het doorgaat met bouwen kost dat Multiplan 50.000 euro per dag, heeft de bestuursrechter besloten. Het is de tweede keer dat Multiplan een dwangsom krijgt opgelegd voor bouwen zonder vergunning. Multiplan bouwt op het oude veilingterrein Laagraven in Nieuwegein twee kantoorgebouwen van 20 meter hoogte. Het bestemmingsplan laat echter een maximale bouwhoogte toe van slechts van 12 meter. Hoewel de gemeente Nieuwegein medewerking verleent aan een artikel-19 procedure, heeft het Multiplan gesommeerd de bouwactiviteiten te staken zolang de bouwvergunning niet rond is. Multiplan wilde vrijdag geen commentaar geven op de uitspraak.

Reageer op dit artikel