nieuws

Metamorfose verouderde flats in Zwijndrecht

bouwbreed Premium

zwijndrecht – De gemeenten Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht en woningcorporatie Gecombineerd Woningbeheer vinden het de hoogste tijd voor een metamorfose van de verouderde flats Eemstein en Zonnestein. Deze moeten worden omgetoverd tot een wooncomplex voor ouderen.

De flats (444 huurappartementen) die nu worden bewoond door ouderen, ondergaan een totale metamorfose. Bovendien worden er ongeveer 134 koopappartementen bijgebouwd en is er ook ruimte gereserveerd voor een zorg-, sport- en leisurecentrum. Kokon Architecten & Ingenieurs leverde het ontwerp. De twee flats uit de jaren zeventig doen vrij statisch aan. Ze bestaan elk uit een lang en een kort blok die als een betonnen massa scherp afsteken tegen de horizon. Met het nieuwe ontwerp stralen de flats een zekere warmte en allure uit. De restyling van het exterieur houdt in dat de balkons worden vergroot en de entrees worden aangepast. Bovendien komt er een parkeervoorziening voor 155 auto’s. Een mooi aangelegd park om de flats heen maakt het totaalplaatje af. Met dit concept hebben de gemeenten en woningcorporatie ingespeeld op de trend dat mensen zo lang mogelijk thuis zelfstandig willen en blijven kunnen wonen. In het bijgebouwde zorg- sport- en leisurecentrum kunnen de ouderen terecht voor zorg, sport, cultuur, vertier en ontspanning. Stam+De Koning Vastgoed BV is verantwoordelijk voor de nieuw te bouwen 134 koopappartementen. Er komen 78 appartementen verdeeld over twee woontorens. De andere 56, worden als terrasappartementen bovenop de bestaande flats gebouwd. De totale investering van de plannen bedraagt circa 45 miljoen euro. De procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan is inmiddels in gang gezet en de bouwvergunning wordt deze maand aangevraagd. Volgens de planning wordt in het tweede kwartaal van 2003 met de nieuwbouw begonnen.

Reageer op dit artikel