nieuws

Maastricht ziet af van hek rond sloopbuurt

bouwbreed

Maastricht ziet af van hek rond sloopbuurt

maastricht – Na hevige protesten door bewoners hebben de gemeente Maastricht en woningstichting Sint Servatius besloten geen hekwerk rond de Electrobuurt te plaatsen. Die wijk ligt onder de slopershamer. Het hekwerk komt er pas als alle oude huizen tegen de vlakte zijn en met de nieuwbouw wordt begonnen. In oktober moeten alle 130 woningen gesloopt zijn. Jongeren maken de buurt onveilig, en er wordt steeds meer huisvuil gedumpt. Dat leidt tot een rattenplaag. Servatius heeft beloofd de boel op te ruimen, en de milieupolitie houdt strenger toezicht op illegale dumpingen, laten gemeente en woningstichting in een brief aan bewoners weten. Een ander probleem is dat de beruchte familie Krijnen (‘Flodder’) de buurt nog steeds als thuisbasis heeft en daar niet weg wil.

Reageer op dit artikel