nieuws

Kunststofvloer van Sika op Floriade voor aannemer niet simpel te leggen

bouwbreed Premium

Nog tot 20 oktober kunnen bezoekers van de Floriade de kunststof vloeren bewonderen die Sika in het paviljoen van de gemeente Haarlemmermeer legde. Aannemer Nijhuis uit Utrecht bouwde het naar een ontwerp van architect H. Rashid uit New York.

Het gebouw blijft na afloop van de Floriade staan. Sika leverde de vloeren voor de entree, de vide in het paviljoen en de trappen. De vloer van de entree liet zich niet eenvoudig realiseren. De constructie loopt bol met een uitermate hoog hellingspercentage. In het midden, over de lengteas van het gebouw is de vloer 40 centimeter hoog, uitlopend naar 6 centimeter aan de randen. Daarbij moest de vloer slijtvast en kleurecht zijn. Ook aan deze eisen is niet heel makkelijk te voldoen omdat er naar verwachting zo’n drie miljoen mensen over zullen lopen. Voor de aanleg van de ondervloer ging Nijhuis te rade bij Reppel in Dordrecht. Dit bedrijf bracht de vorm handmatig aan. Om de eigenlijke vloer het evenwicht te laten vinden en behouden, woog de ondervloer bijzonder zwaar.

Grondering

Applicatiebedrijf Cornel bracht de gietvloer in zes dagen uit verschillende lagen kunststof aan. De eerste dag verwerkte het bedrijf uit Purmerend een grondering uit Sikafloor 155W aan, de tweede dag een vochtscherm uit Sikafloor 81 Epocern en de derde dag een grondering uit Sikafloor 157. Op de vierde en vijfde dag volgden twee lagen gietvloer uit Sikafloor 325, ingestrooid met vuurgedroogd zand voor de antislip. De zesde dag werd de vloer afgewerkt met Sikafloor 354 in helder blauw. Voor de trappen, de toiletgroepen en de entresol is warm oranje gebruikt. Sika noemt het product 354 goed geschikt voor loop- en rijvlakken. Het materiaal is binnen en buiten te gebruiken. Het weerstaat ultraviolette straling, is vloeistofdicht en kan chemische belasting weerstaan. Alle dilataties zijn afgedicht met Sikaflex PRO-2 HP.

Sika, Utrecht, telefoon (030) 2410120.

Reageer op dit artikel