nieuws

Inspraak via internet voor lokale overheden

bouwbreed

Inspraak via internet voor lokale overheden

amersfoort – Digitale inspraak via internet. Dat introduceert advies- en ingenieursbureau DHV nu ook voor lokale en regionale overheden. Op eigen initiatief heeft DHV samen met webapplicatieontwikkelaar voor bedrijfsprocessen Basket Builders de toepassing MAP-IT ontwikkeld. ‘Wij hebben deze ervaring al met de rijksoverheid. Nu kunnen we ook de lokale overheid helpen. Als zij een beleidsvoornemen wil toetsen, dan kunnen ze ons inhuren voor de verwerking en de analyse van die resultaten. Het product kost dan niks, ze betalen alleen voor de dienst’, weet R. Siebrand. Inspraak via internet past in het beleid van de rijksoverheid dat electronische toegangkelijkheid van overheidsinformatie stimuleert.

Reageer op dit artikel